фото: Gage Skidmore, УикипедияКомпютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен софтуер

...
фото: Gage Skidmore, УикипедияКомпютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен софтуер
Коментари Харесай

След аутопсията: Програмистът и бизнесмен Джон Макафи се е самоубил. Имало е предсмъртна бележка в джоба му

фото: Gage Skidmore, Уикипедия

Компютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен програмен продукт през 80-те, само че се отдръпва от нея през 90-те.

Аутопсия разкри по какъв начин е умрял Джон Макафи - американският основател на фамозната антивирусна стратегия McAfee. Той беше открит мъртъв в килията си в испански затвор, където изчакваше да бъде екстрадиран към Съединени американски щати.

Според формалните документи софтуерният магнат се е самоубил, разкри испанското издание El Pais, цитирайки източници, близки до следствието. Тялото на Макафи е било намерено да виси в килията. В джоба на магната е открита и посмъртна записка. Не се разкрива какво написа в нея, добавя Нова тв.

Междувременно вдовицата му Джанис Макафи изиска „ задълбочено следствие “ на гибелта му. Според нея брачният партньор й не е имал планове да се самоубива, когато са говорили последно.

„ Последните му думи към мен бяха - „ Обичам те и ще ти се обадя вечерта ". Това не са думи на човек, който счита да се самоубие “, сподели 38-годишната вдовица.

75-годишният американец бе търсен за данъчни измами в родината си. Бизнесменът беше задържан през октомври 2020 година на летището в Барселона и подложен в предварителния арест. Според американски прокурори Макафи е пропуснал да заявява милиони долари доходи, а също е укрил от данъчните недвижимо имущество, кола и яхта, като ги е записал на името на други хора. Той беше търсен с интернационална заповед за арест.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР